Hagoort

HAGOORT  in model

Van mijn zoon kwam het verzoek of ik een modelwagen voor een 1kennis wilde bouwen. Hij had zelfs ook al een foto op zijn telefoon staan . Eerst maar eens op internet wat informatie opgezocht. Bij Hagoort zie ik een hele andere kleur geel en vrij nieuwe vracht wagens. Blijkt dat deze wagen is overgenomen van Middelburg transport bv. Dat verklaart de andere kleur geel en de leeftijd van 9 jaar. Op zondagmorgen naar Spijkenisse gereden  om een fotoreportage te maken van deze wagen, helaas of gelukkig, stond de wagen en aanhangwagen zonder blauwe  bakken waardoor ik alles mooi kon fotograferen. Op internet heb ik  bij Herpa-handelaren onderdelen besteld en toen ben ik  begonnen.

Motor wagen links 

2Chassis is van een Scania met dubbel lucht. Daar heb ik 2 diesel tanks en een fiets beschermer en een speciale haakarm opgezet, die je zo kan bestellen. De  wielen achter zijn  dubbel en de achterste as kan opgetrokken worden en de  voorwielen kunnen sturen. De  blauwe  strepen  en tekst decals  heb ik zelf gemaakt. De blauwe bak  is verlengd en is een vakje langer dan die van de aanhangwagen. De blauwe verf is zelf gemengd  en is dezelfde kleur als de decals.

Motor wagen rechts

Daar bevindt zich de 3gereedschapskist en daarboven een rek waar het afdekzijl in opgeborgen kan worden. Achter de fietsenbeschermer bevind zich nog  een luchttank voor de hydrauliek om de bak op te pakken of af te zetten. De bak die op de aanhangwagen wordt gezet wordt van de achterkant op de aanhangwagen gezet zodat de achter deuren naar voren staan .

De achterkant motorwagen4

Van kunststof strips het achterpaneel gemaakt. Decals gemaakt voor nummerplaat, spatlap achter en HAGOORT  op de bak. De decals van de  achterlichten en gevaren platen zijn van declprint.de  waar ik altijd mijn decals besteld die ik niet zelf kan maken.

Motorwagen voor                             

Op de cabine zijn 2 5zwaailichten en 2 geluidshoorns gemonteerd. Tussen de zwaailichten heb ik een lichtbak gemaakt en decal opgezet. De vier extra verstralers  voor zijn  gemaakt van een kunststof vel A4 voormaat met vierkantjes wat gebruikt word bij borduren. Het is een heel verhaal ,maar als je daar 4 vakjes van afknipt, blauw spuit en de gaatjes opvult met micro kristal klear, dan heb je vier verstralers op een rij en dat monteer ik dan met vernis omdat kunststof lijm de verf oplost. Onder heb ik  2 voorspatlappen gemaakt  met DAF decal erop.

Aan hang wagen

Op het chassis heb ik 2 strips gemaakt waar de bak overgeleid  wordt, een extra as gemonteerd en daar 12 banden bij gezocht want alles is dubbel lucht uitgevoerd. Ik heb twee fietsbeschermers gemaakt aan deze kant en 3 aan de andere kant met een gereedschapskastje. Op de dissel  heb ik een afdekplaat van traanplaat gemaakt en achter van kunststof strips een achterpaneel gemaakt met een spatlap .

6 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was weer een heel werk maar de moeite waard. De chauffeur was er in ieder geval heel blij mee. Nu de rommel bak weer zien aan te vullen want daar is een behoorlijke aanslag op gedaan. 

Rob Dobbe

Westland Zuid-Holland